Buret

Egyptiske Gerbiler passes meget lig den almindelige mongolske ørkenrotte.

Det vil sige at der er nogle punkter som bør opfyldes, for at få glade dyr der trives:
-De bør have et tykt bundlag at grave i
-De bør have træting, papgenstande el.lign. til at gnave i
-De bør ikke holdes i hamsteregnede tremmebure, men i stedet i enten terrarier/akvarier eller lignende bure. Et tremmebur der dog fungerer til dem, er Savic XL Habitat, der har en akvarie-lignende plastikbund med tremmetop.

Et andet eksempel på et godt og brugbart element i et bur er, hvis man også kan klemme et sandbad ind, da de ofte vil benytte dette som toilet. Dette kan man så skifte et par gange om ugen, og spare lidt energi ifm. at skifte hele buret. Ting som papruller fra toiletruller, er ofte et sikkert hit.

Af strøelse er det kun fantasien der sætter grænser. Fx kan man bruge:
– Hempestrøelse- Bøgeflis
– Boxo / CareFresh
– Barkflis (specifikt til gnavere, købes fx i Maxi Zoo)
– Majsstrøelse
…og ofte får man den allerbedste effekt ved at blande nogle af disse med hinanden. Husk at blande det luftige med det tunge, så giver det nemlig god grobund for nogle solide gravemuligheder. Et bundlag bestående af blot majs- og bøgeflis vil være tungt og umuligt at lave gange i, men blander du fx hempestrø med bøgeflis, vil bøgeflisens tyngde supplere hempestrøets luftighed. Det anbefales at prøve sig frem, da det er meget forskelligt hvad der fungerer bedst for hvem.

Huse af træ er optimale, men keramikhuse kan også bruges. Tuneller af træ er sjove og giver muligheder for små huler under strøet. De finder sig oftest et sovekammer og bruger det meste af dagen dér. Om aftenen kommer de så frem og er meget aktive, så selvom de om dagen virker kedelige, så sørg endelig for at indrette deres bur på en spændende og aktiverende måde, således at de er underholdt om natten.

Skriv et svar