Generelt om

Flere Emner

       

Buskhalemus (latinsk navn: Sekeetamys Calurus) er en sjov lille gerbilart. Ligesom man ved fedthalemus kan sige, at de er meget hamsteragtige, er buskhalemus til gengæld meget egernagtige. Dette spås ikke kun udfra deres flotte buskede hale, men også fra deres adfærd og burkrav.

De elsker at grave, men er også elegante klatrere, og elsker bure med højt til loftet, hvor de kan klatre og drøne rundt i buret.

De har store runde, sorte øjne og en varm sandfarve der tangerer fra brunlig til beige, med hvid bug og halen er ofte en afspejling af kropsfarven, den store buskede hale er nemlig oftest en smule mørkere end selve kropsfarven, og alleryderst på halen er der en lille tuft der bør være næsten helt sort.

Buskhalemus kan sagtens blive rigtig tamme, men vil sjældent ende ud som “nussedyr”. Derimod kan du få dyr der er meget trygge ved dig, og lystigt kravler rundt på dig og nærmer sig dig uden tøven. De vil ofte gerne håndfodres og af sind er de enormt nysgerrige. De sidder sjældent stille udover når de spiser, drikker og sover, for de er altid i gang med et eller andet spændende. De er for det meste nataktive, men nogle er ofte vågne på tidspunkter hvor de fornemmer puslen omkring deres bur.

Det er en gerbilart for de som nyder at se en flok i et stort bur/voliere, med en masse aktivitet foregående i buret.

Skriv et svar