Foder

Foder

Grundfoder.
Jirds kan lide at spise mange ting, men det bedste er at give dem en ørkenrotte blanding som kan købes i de fleste dyrehandlere. Af de forskellige gnaver blandinger som man kan give sine jirds, skal man gå efter foder til ørkenrotter – f.eks. bl.a. Gerri Gerbil Food, MultiFit Ørkenrottefoder, Mr. Johnson’s Hamster & Gerbil mix.

Proteiner.
En jird har også et højt proteinbehov og har derfor brug for at få f.eks. melorme at spise en gang imellem da de er fyldt med proteiner og dette er især vigtig hvis man har en drægtig jird, da den vil have meget brug for dette. Melorme vil være blandt dens naturlige fødekilder til protein og derfor et meget naturligt valg til jirds. Man få både som levende og som tørret så er op til den enkelte ejer hvad man vil give sine jids.
Nogle er ikke så glade for melorme og man kan også vælge at give dem tørfoder til katte eller hvalpe for at give dem protein nok.

Frugt og grønt.
De fleste jirds elsker også at få frugt og grønt engang imellem. De er en gnaver som i høj grad nyder velsmagende frisk mad og er meget madglade. Her kan man vælge at give dem æble, pære, agurk og gulerod, broccoli, blomkål, persille, fuglegræs, ærtebælge osv. Man kan give dem grønt ca hver anden dag og man skal huske at fjerne evt rester så det ikke ligger og rådner i buret.
Jirds kan også godt lide at få rosiner men dette skal kun gives som en snacks da de ikke er helt sunde og de feder også. De kan også godt lide at få solsikkefrø men de feder også så der skal man også passe på med ikke at give for mange af dem.

Andet:
Man kan også give sine jirds, eksempelvis: kiks, brød (tørt/ristet), ost (små mængder fordi det feder), hundekiks, kogt æg, hirsekolber (max en om ugen), undulatfoder og jordnødder med skal.

De tåler i høj grad de samme ting som ørkenrotter.

Forfatter: Pia Brix, webmaster